Categorie├źn

Service

Zeven tips om voordelig de decembermaand door te komen

Zeven tips om voordelig de decembermaand door te komen
Winkelen

Zeven tips om voordelig de decembermaand door te komen

  • Advertorial
  • 03-12-2022
  • Winkelen
Zeven tips om voordelig de decembermaand door te komen

SCHIEDAM - De decembermaand is begonnen. Een maand vol gezelligheid. Maar ook een tijd waarin u makkelijk veel geld uitgeeft. Voor cadeautjes en lekker eten bijvoorbeeld. Misschien wilt u uw kinderen, familie en uzelf verwennen. Dan wordt het al snel duurder dan u vooraf gedacht had. Met zeven praktische tips komt u toch gezellig en voordelig de feestdagen door.

Tip 1: Bepaal vooraf hoeveel geld u in de decembermaand wilt uitgeven aan bijvoorbeeld cadeaus en lekker eten. Maak afspraken met uzelf en houd u hieraan.

Tip 2: Kies wanneer u cadeautjes wilt geven. U kunt met Sinterklaas bijvoorbeeld soms een klein cadeautje in de schoen doen. Dit kost niet veel en is wel harstikke leuk.

Tip 3: Begin ruim op tijd met de inkopen voor het (kerst)diner. Zoek naar koopjes. Let op aanbiedingen. Kies voor huismerken en ga naar goedkope supermarkten. Veel producten kunt u ook invriezen.

Tip 4: Krijgt u eters deze maand? Vraag bijvoorbeeld of iedereen een gerechtje wil meenemen. Laat u verrassen en bespaar tijd en geld. Of stel voor om de kosten te delen.

Tip 5: Let bij uw keuze voor een (kerst)diner op de kosten. Wees creatief en kies voor lekkere, betaalbare en gezonde gerechten. Bijvoorbeeld met groenten in plaats van vlees en vis.

Tip 6: Maak zelf cadeaus. Of verzamel pakjes op markten en bij goedkope winkels. Zo kunt u op een leuke manier geld besparen. U heeft de meest originele cadeaus voor weinig geld.

Tip 7: Geef een tegoedbon cadeau. Bijvoorbeeld voor een gezellige boswandeling, een picknick of een dagje oppassen. Cadeaus hoeven niet duur te zijn. Samen ervaringen opdoen is veel belangrijker.

Stroomopwaarts wenst u een gezellige decembermaand toe. Geniet vooral samen van de kleine dingen. Let op de kleintjes en maak er een onvergetelijke tijd van! Wilt u het hele jaar beter omgaan met geld? Volg gratis onze cursus omgaan met geld, I.: www.stroomopwaarts.nl/omgaanmetgeld

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →