Categorieën

Service

Zijn de scooters van Go Sharing echt weg uit Schiedam?

Zijn de scooters van Go Sharing echt weg uit Schiedam?
Nieuws

Zijn de scooters van Go Sharing echt weg uit Schiedam?

  • Redactie
  • 01-04-2023
  • Nieuws
Zijn de scooters van Go Sharing echt weg uit Schiedam?

SCHIEDAM - Is het u ook opgevallen? De deelscooters van Go lijken verdwenen uit het Schiedamse straatbeeld.

In november berichtten we nog: 'Go Sharing stopt in veel steden, maar niet in Schiedam'. Zie hier. Uit 33 van de 45 steden waarin de verhuurder actief was, werden de elektrische scooters toen weggehaald. Het bedrijf kampte met financiële tegenslag en wilde het rendement van zijn werkzaamheden vergroten. Investeerders zijn sowieso minder gul om startende en groeiende bedrijven met geld bij te staan, nu de rente wereldwijd stijgt en er dus elders makkelijker geld is te verdienen.

Die situatie vertaalde zich voor Go Sharing is groeiende zorgen. Zusterbedrijf Green Mo, dat scooters en (bak)fietsen verhuurde/leasete aan bedrijven, moest in januari failissement aanvragen. Vanwege verwevenheid van beide zusterbedrijven - Go Sharing betrok de fietsen van Green Mo - moesten ook de deelscooters die door particulieren worden gehuurd, tijdelijk van straat. Go Sharing moest uiteindelijk ook uitstel van betaling aanvragen en een bewindvoerder ging toezien op de gang van zaken binnen het bedrijf. In de loop van februari nam de Turkse branchegenoot Binbin het bedrijf over. Daarmee zouden de scooters (en ook fietsen) terugkeren op straat, was de boodschap.

Maar het lijkt er op dat Go Sharing van mening is veranderd, over Schiedam. De mensen in die stad die we er naar vragen, zeggen al geruimte tijd geen lichtgroene Go-scooter te hebben gezien. In het lijstje van twaalf steden waarin het bedrijf actief is, genoemd op de website, is Schiedam vervangen door Groningen.

Wat doet een journalist die met de vraag rondloopt of Go Sharing nog scooters in zijn stad verhuurt? Die gaat bellen. Maar dat is bij Go Sharing geen gesneden koek. Je moet je in het Engels kunnen uitdrukken en veel geduld hebben om een antwoord te krijgen. Wachten om teruggebeld te worden, mailen om na te vragen of de boodschap goed doorgekomen is. Tien dagen volstonden niet voor een antwoord. En dus maken we u als lezer maar deelgenoot van onze vragen en onzekerheid. U recent nog Go-scooters in Schiedam gezien?

Fanatieke liefhebbers van deelscooters hoeven niet te wanhopen. Want we waren in Schiedam al gezegend met twee aanbieders - Felyx ging Go al voor met een aanbod in Schiedam - en sinds kort is ook Check actief in de stad. Als tweede, of derde aanbieder van elektrische deelscooters in Schiedam. Gelukkig maar...