Categorieën

Service

Zilveren Jacobsstaf voor kapitein Sven Sijbrandij

Zilveren Jacobsstaf voor kapitein Sven Sijbrandij
Nieuws

Zilveren Jacobsstaf voor kapitein Sven Sijbrandij

  • Redactie
  • 27-03-2023
  • Nieuws
Zilveren Jacobsstaf voor kapitein Sven Sijbrandij

Sven Sijbrandij krijgt de Zilveren Jacobsstaf opgespeld door de voorzitter; foto: Zeekadetkorps Schiedam


SCHIEDAM - Zaterdag is Sven Sijbrandij van STC Group - een onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie - onderscheiden met de zogenoemde Zilveren Jacobsstaf.

Kapitein Sijbrandij is oud bemanningslid van het opleidingsschip Delfshaven, waar hij de scepter zwaaide aan boord. Sven was na de overdracht van het opleidingsschip de Delfshaven - die in de Wilhelminahaven in Schiedam ligt - naar het Zeekadetkorps Schiedam door STC Group aangesteld als verbinder tussen de school en het zeekadetkorps. Doel was om het korps wegwijs te maken op het schip en te adviseren bij eventuele vragen of problemen.

Omdat hij binnenkort met zijn gezin gaat emigreren, wilde hij nog eenmaal een barbecue aan boord van zijn Delfshaven. Voor het Schiedamse korps was dat de gelegenheid om hem te eren door middel van het toekennen van de Zilveren Jacobsstaf. De Zilveren Jacobsstaf is een onderscheiding die op verzoek kan worden toegekend aan een persoon, lid, of een organisatie die veel betekend heeft voor een plaatselijk Zeekadetkorps. Sijbrandij was volgens het Zeekadetkorps Schiedam regelmatig aan boord te vinden. Zo gaf hij de kadetten les in radar en navigatie en hielp hij mee met diverse activiteiten en klussen aan boord. Naast het ontvangen van de Zilveren Jacobsstaf, mag hij zich voortaan ook erelid van het Zeekadetkorps 'Jacob van Heemskerk' Schiedam noemen.