Categorieën

Service

Zilveren Traan naar Tom Shiner

Zilveren Traan naar Tom Shiner
Uit

Zilveren Traan naar Tom Shiner

  • Redactie
  • 11-11-2023
  • Uit
Zilveren Traan naar Tom Shiner

Midden, met bord, regisseur Shiner, daarnaast acteur Harisson


SCHIEDAM - De Zilveren Traan van het filmfestival Suikerzoet gaat dit jaar naar regisseur Tom Shiner voor zijn korte film 'Mr. Windibank's 1 o'clock'. De prijs werd hem uitgereikt door Edwin Spek, al jarenlang het gezicht van het Schiedamse festival voor suikerzoete films.

Mr Windibank moet in een wachtkamer wachten tot zijn afspraak van een uur. Het duurt wel lang. Hij gaat eens kijken en trekt een deur open. Als hij dat doet, gaat achter hem eenzelfde deur open. Achter beide deuren treft hij eenzelfde ruimte aan. Verbazingwekkend. Hij gaat zoek maar blijkt in een soort doolhof terechtgekomen waar hij niet zo maar uit kan. De kijkers in de zaal van het Theater aan de Schie waren 'flabbergasted'.

Samen met acteur James Harisson nam Shiner voor aanvang van de 'grote' openingsfilm van het festival, onder ovationeel applaus, de Traan in ontvangst, plus een cheque van vijfhonderd euro. 

Daarna keek een volle theaterzaal naar de film Rocco & Sjuul, de wereldpremière van een Nederlandse film van regisseur Anne van der Heide. Vandaag en morgen er nog tientallen films op het festival te bekijken, zie hier.