Categorieën

Service

Zo bescherm je jouw bestelbus tegen inbrekers

Zo bescherm je jouw bestelbus tegen inbrekers
Nieuws

Zo bescherm je jouw bestelbus tegen inbrekers

  • Advertorial
  • 29-05-2024
  • Nieuws
Zo bescherm je jouw bestelbus tegen inbrekers


SCHIEDAM - Het laatste wat je wilt als ondernemer, is dat je bus of de spullen in je bus gestolen worden. Niet alleen kan dat flinke kosten met zich meebrengen, je loopt er ook vertraging door op, waardoor je omzet misloopt. In dit artikel geven we je daarom een paar tips om inbraak in je bestelbus te voorkomen. Lees deze tips zeker een keer door, want ze kunnen je veel geld en hoofdpijn besparen!

Regel goede beveiliging
Voorkomen is beter dan genezen. En de beste manier om inbraak in je bestelbus te voorkomen, is door te zorgen voor goede beveiliging. Voor bestelbussen zijn er verschillende beveiligingsmiddelen beschikbaar op de markt. De meest bekende hiervan is het diefstalalarm. Je kunt er ook voor kiezen om nog een stapje verder te gaan en bijvoorbeeld een stuurslot of pedaalslot te installeren. Ook op de schuifdeur van de bus kun je een extra slot laten installeren. Tenslotte zijn er voor ladders op het dak ook speciale klemmen beschikbaar. Al die dingen kosten een paar duiten, maar ze kunnen je ook veel geld schelen! 

Besticker alles
Een andere manier om diefstal te voorkomen, is je bus en al je gereedschap te bestickeren. Een dief is nu eenmaal minder snel geneigd om spullen te stelen waarop een sticker zit met de contactgegevens van de eigenaar. Het is daardoor meteen duidelijk dat de dief met de spullen van iemand anders rondloopt. Stickers kosten niet veel geld maar kunnen de kans op diefstal wel aanzienlijk verlagen.

Parkeer op een veilige plek
Ook de plek waar je je bus parkeert kan veel invloed hebben op de kans op inbraak. Zet je je bus op een afgelegen plek, uit het zicht en in het donker, dan is dat eigenlijk vragen om problemen. Zet in plaats daarvan dus je bus altijd op goed verlichte plek die niet afgelegen is en in het zicht ligt. Dat maakt het voor een dief al een stuk moeilijker om onopvallend in te breken.

Zorg voor de juiste verzekeringen
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar hoeveel preventieve maatregelen je ook neemt, het risico op diefstal kun je nooit helemaal wegnemen. Daarom is het verstandig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten, zeker als je erg afhankelijk bent van je bus of als de spullen in je bus veel geld waard zijn. De kosten van zo’n verzekering vallen best mee als je ze vergelijkt met de mogelijke kosten die inbraak en diefstal met zich meebrengen. Inbraak bestelbus kun je dus voor een deel voorkomen met preventieve maatregelen, maar daarnaast wil je alsnog een goede verzekering afsluiten voor het geval dat.