Categorieën

Service

Zwemregeling van het Jeugdfonds in Schiedam uitgebreid

Zwemregeling van het Jeugdfonds in Schiedam uitgebreid
Onderwijs

Zwemregeling van het Jeugdfonds in Schiedam uitgebreid

  • Advertorial
  • 05-09-2022
  • Onderwijs
Zwemregeling van het Jeugdfonds in Schiedam uitgebreid

(Vlnr.) John Massaar, Tommes Krullaars en Nicole van der Wekken ondertekenen het Jeugdfonds-zwemdiploma


SCHIEDAM - Stroomopwaarts, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland hebben de zwemregeling uitgebreid. Met de nieuwe zwemregeling voor diploma A worden nu ook de kosten voor inschrijving, het diploma en het proefzwemmen meegenomen in de vergoeding.

Afgelopen vrijdag zijn de partijen bij zwembad De Kulk in Vlaardingen bij elkaar gekomen om het officieel te maken. Nicole van der Wekken, directeur van Stroomopwaarts, John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Tommes Krullaars, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, hebben symbolisch het Jeugdfonds-zwemdiploma ondertekend om het nieuws wereldkundig te maken.

Nicole van der Wekken is blij met de uitbreiding van de zwemregeling. “We hebben hier in de omgeving veel open water en zwemmen is een hele fijne sport en manier van ontspannen. Dus zowel om de veiligheid, bewegen en leuke dingen kunnen doen, willen we zwemles zo laagdrempelig mogelijk maken. Mooi dat hier een volgende stap in is gezet.” Verder benoemt zij ook Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. “Met elkaar kunnen we veel meer kinderen bereiken en kunnen we echt zorgen dat iedereen mee kan doen.”

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt maatschappelijke initiatieven in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Stichtingen en verenigingen kunnen een aanvraag indienen. Sinds 2017 levert het Fonds een belangrijke financiële bijdrage aan de zwemregeling. Dankzij deze steun behaalden al meer dan drieduizend kinderen hun zwemdiploma A.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Het Jeugdfonds betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld en geeft ook een waardebon uit om benodigde kleding en attributen te kopen. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een tussenpersoon, dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Zij kunnen voor een kind een aanvraag indienen.

Aanvraag indienen

Heeft u minder geld en wilt u gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuidholland.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →