Brand bij Maripharm op Nieuw-Mathenesse

20-12-2019 112 Redactie

Foto: FlashphotoNL

Laatste nieuws: De brandweer heeft meetploegen ingezet om de situatie in omgeving te monitoren, aldus de Veiligheidsregio.

Laatste nieuws: Een feest dat vanavond gepland stond in het Diva Party Centre aan de Gustoweg, achter het pand van Maripharm, wordt afgelast in verband met de rookoverlast. De tram van de RET rijdt gewoon over de Rotterdamsedijk, maar stopt niet op alle haltes in verband met de rook.

Laatste nieuws: De eigenaar van het bedrijf zou zelf de brandweer hebben gealarmeerd, omdat er rook te zien was op een camerasysteem.

Laatste nieuws: Er is om snel meer mensen ter plaatse te krijgen opgeschaald naar een derde peloton. Dat betekent dat nu twaalf tankautospuiten onderweg of ter plaatse zijn om deze brand te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Laatste nieuws: Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten, luidt de waarschuwing op de NL-alert.

Laatst nieuws: De brand begint uitslaand te worden. In verband met de rookverspreiding is een NL-alert verzonden, zo meldt de Veiligheidsregio.

Laatste nieuws: Schie TV brengt beelden van de brand en de bluswerkzaamheden, live op tv.

Laatste nieuws: Maripharm is opgericht in 1995 en ontwikkelt medicijnen op basis van cannabis, ook door veredeling en vermeerdering van de hennipplant.

Laatste nieuws: De brand is uitslaand geworden. De brandweer probeert overslaan van de brand naar aanpalende bedrijven te voorkomen.

Laatste nieuws: Er Is opgeschaald naar Grip 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure), vanwege de rookverspreiding en rookontwikkeling. De hulpdiensten waarschuwen: blijf uit de rook!


SCHIEDAM - Bij het bedrijf Maripharm in de Nieuw-Mathenessestraat is brand uitgebroken.

Bij Maripharm worden medicijnen gemaakt.

Bij aankomst van de brandweer nam de rookontwikkeling toe en is opgeschaald naar Grote Brand. Het betreft een langwerpige loods, op dit moment is er lastig bij te komen.

Bekijk de foto'sGerelateerd