Eerste indruk: relatief rustig in Schiedam tijdens jaarwisseling

01-01-2020 112 Redactie/Flashphoto


SCHIEDAM - Een eerste indruk van oudjaarsnacht in Schiedam is dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. De brandweer had de handen vol aan het blussen van vele brandjes, maar voor slachtoffers van geweld of brand is niets bekend. De schade her en der is echter groot, vooral aan auto's en straatmeubilair.

Zo brandde een bestelbus uit aan de Laan van Bol’Es. Op de Toon Verheijstraat vloog een geparkeerde bestelbus van PostNL is brand. De politie was snel ter plaatse en begon met blussen, de brandweer nam dit later over. Op het Emmaplein woedde er brand in het laadgedeelte van een geparkeerde auto. Tegen half vijf informeerde een buurtbewoonster de brandweer, die het vuur snel onder controle had. Ook aan de Schiedamseweg was er brand in een auto.

In de Van 's-Gravesandestraat in oost werd een afvalbrandje geblust; op straat stonden diverse spullen in brand. Ook dit vuur was snel gedoofd: met één straal hogedruk was het vuur gedoofd. Schade was er verder aan een gymzaal in de Celsiusstraat en aan het schoolgebouw van De Regenboog in Groenoord.

Een Schiedamse agent raakte gewond door vuurwerk. Hij ging langs bij het ziekenhuis.

Bekijk de foto'sGerelateerd