Geslaagde 'Boef in de Wijk'

12-10-2019 112 Redactie

Foto's: Pascal Brus


SCHIEDAM - De politie Schiedam kijkt met veel plezier terug op Boef in de Wijk. De Gorzen liep flink uit om vier 'boeven' te vangen.

Volgens wijkagent Pascal Brus waren de boeven behoorlijk snel gevonden. Veel meer dan een kwartier was er per snoodaard niet nodig. Maar dat kon ook haast niet anders, gezien het aantal 'hulpagenten' dat op pad was. Via facebook waren er 75 aanmeldingen en de realiteit deed voor dat aantal zeker niet onder. "Er waren echt gezinnen die met elkaar meededen. Zeker honderd mensen zochten wel mee." De 'vinders' van de boef kregen een voucher voor een kleine attentie die ze op het Wilhelminaplein konden ophalen.

Als dan de boef - in werkelijkheid een medewerker van Toezicht & Handhaving  - werd gepakt, stond er even verderop een volgende wetsovertreder klaar om het spel verder te spelen. Zo'n uur was de Gorzen daarmee in de greep van Boef in de Wijk. Dat ging zo ver als dat een toevallige voorbijganger werd gevraagd 'of hij de boef was?'. De man kon er geen touw aan vast knopen, maar werd door Brus bijgepraat.

Of Boef in de Wijk snel weer in de Gorzen gespeeld wordt? "Nee, een volgende keer zal het in een andere wijk zijn", aldus Brus. De politie beoogt met het spel volgens hem de mensen 'wat meer te betrekken bij situaties in de wijk'. Met name situaties die uitnodigend zijn voor mensen van slechte wil, zoals inbrekers. "De donkere dagen komen er ook weer aan." De extra oren en ogen van attente wijkbewoners zijn dan volgens de wijkagent belangrijk, al was het maar preventief.

Bekijk de foto'sGerelateerd