Zes 'slachtoffers' gered bij brandweeroefening

20-09-2019 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De Schiedamse brandweer heeft gisteravond een grote oefening gehouden in een loods aan de Nieuwe Waterwegstraat.

Met diverse eenheden werd een van te voren bedacht scenario nagespeeld. Voorafgaand aan de oefening was met behulp van een rookmachine het oude kantoorgedeelte van transportbedrijf Van Tiel vol rook gezet. Bij aankomst van de brandweer werd kenbaar gemaakt dat er een kleine brand gaande was in de keuken van de loods. Met deze informatie werd de inzet bepaald en een plan uitgedacht.

Vrij snel na de eerste alarmering is opgeschaald naar grote hulpverlening, om meer hulpmiddelen ter plaatse te krijgen. Uiteindelijk is de brand bestreden en zijn zes 'slachtoffers' gered. Na de oefening vond er een evaluatie plaats en zijn mogelijke aandachtspunten benoemd.

De brandweer oefent wekelijks. Vaak zijn dit kleinschalige oefeningen, gericht op een specifiek onderdeel van het vak. Om alle disciplines bij elkaar te brengen wordt met enige regelmaat een grote oefening georganiseerd.

Bekijk de foto's