Euroscoop onder de douche

17-03-2019 Gezond Redactie

Bertha Walthie met haar man; foto: facebook


SCHIEDAM - De Euroscoop viel gisteren 'in de prijzen' bij het programma Radar-radio van Avro-Tros.

Sandra Brouwer droeg Euroscoop Schiedam aan voor een douche. De programmamakers delen al jarenlang 'douches' uit, koude en warme. Voor Brouwer was het een warme.

Aanleiding waren de ervaringen van haar moeder Bertha Walthie in de bioscoop. Op 5 januari bezocht zij met haar man de film Mary Poppins in de Euroscoop. Toen zij naar de toilet moest viel zij van de trap en kwam in de zaal, min of meer onder het scherm te liggen, maar flinke pijn. Later bleek dat zij haar schouder uit de kom had, een schouderkop brak tijdens de val en een zogenaamde spiraalbreuk in haar bovenarm opliep. Naar later bleek liep ze daarbij een beknelling van een zenuw op die haar zeker nog een jaar in de weg zal zitten. "Het is echt wel dramatisch afgelopen", aldus Brouwer.

Het was de reactie van de bioscoop daarna die haar bracht tot het aanbrengen van de Euroscoop voor de onderscheiding-met-een-knipoog van de radiomakers - die ook in het tv-programma wordt uitgereikt. "Ze hebben daar zo goed gehandeld."

De film werd stilgelegd en de zaal werd ontruimd, vertelde Brouwer gisteren op de radio. "Alle bezoekers kregen een vrijkaart voor een volgende film naar keuze. Mijn ouders zijn fantastisch opgevangen door het personeel." Na enige tijd waren er bloemen voor de ouders van Brouwer, vrijkaarten en 'een gratis uitrijkaart voor hun auto in de garage die ik de volgende dag heb opgehaald'. "Ze hebben via mijn zus contact gehouden en mijn ouders kregen ook nog eens een prachtige bos bloemen bezorgd." Als Bertha naar de film wil dan hoeft ze dat maar aan te geven en er wordt een plekje links vooraan gereserveerd, zodat er weinig trap en weinig kans op het stoten van de arm is. "Echt heel netjes opgelost."

Dat leidde tot 'de Warme Douche' voor Euroscoop Schiedam.