RIVM meldt dertien overleden Schiedammers

02-05-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Voor het eerst in tamelijk lange tijd noemt het RIVM een hoger aantal overleden Schiedammers als gevolg van een Coronabesmetting dan de laatste opgaaf van burgmeester Cor Lamers. Dertien Schiedammers  met Corona zijn volgens het rijksinstituut gestorven.

Dat cijfer is onderdeel van de nieuwe dagelijkse update. Gisteren noemde het RIVM nog elf slachtoffers; de burgemeester sprak een week geleden al over het overlijden van een twaalfde Schiedammer als gevolg van het Coronavirus.

Behalve twee nieuwe dodelijke slachtoffers kent Schiedam volgens het RIVM vandaag ook drie nieuwe geconstateerde besmettingen en twee nieuwe opnames in het ziekenhuis (daar zal een verband tussen zijn).

Met een aantal van 16,5 overledenen per honderdduizend inwoners heeft Schiedam nog steeds een relatief laag aantal slachtoffers. De meeste Nederlandse gemeenten overschrijden het aantal van twintig per honderdduizend, een flink aantal zelfs dertig op honderdduizend. In Vlaardingen zijn per honderdduizend inwoners dertig mensen overleden, in Rotterdam 35.

In heel Nederland zijn een kleine vijfduizend mensen overleden aan de gevolgen van de virusinfectie, 4987 geconstateerden, waarvan 94 in de afgelopen 24 uur.Gerelateerd