Categorieën

Service

Schiedamse politiek steunt stakers O-I

Schiedamse politiek steunt stakers O-I
Politiek

Schiedamse politiek steunt stakers O-I

  • Redactie
  • 16-03-2017
  • Politiek
Schiedamse politiek steunt stakers O-I
SCHIEDAM - Een grote meerderheid van de Schiedamse gemeenteraad steunt de werknemers van de glasfabriek in hun strijd voor een sociaal plan.

Elf van de dertien fracties in de raad stellen in een gezamenlijke verklaring niet de illusie te hebben dat zij de sluiting van de Schiedamse vestiging van O-I kunnen voorkomen. Wel doen zij een beroep op iedereen, inclusief het college, om de directie onder druk te zetten.

Daarbij hoeft het personeel zich niet als makke schapen naar de slachtbank te laten leiden. “Een leiding die zich sterk maakt en zich tegen het directe, korte termijn financiële voordeel keert, juist die laat zien dat het hart voor de zaak heeft. Die snapt dat er normale manieren zijn om met medewerkers om te gaan, ook bij verplaatsing van bedrijfsactiviteiten. En de top van O-I zou zo’n verzet moeten waarderen”, aldus de Schiedamse politieke partijen. Daarnaast doen zij een oproep aan de Schiedammers om langs te gaan bij de glasfabriek om de stakers steun in hun strijd te geven.