Facebookgroep voor vermiste Schiedamse katten

10-10-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Simone Swaneveld en Leonie Bouman–Bronsgeest willen vermiste katten en poezen terugbezorgen bij hun baasjes. Zij zetten daarom op Facebook de groep 'Vermiste/gevonden katten Schiedam' op.

“We hopen snel meer bekendheid te krijgen voor deze groep, zodat meer mensen in Schiedam mee gaan zoeken als het nodig is.” En dat het nodig is weet iedere katteneigenaar: het zijn karaktervolle en eigenzinnige beestjes die soms ineens de behoefte voelen om aan de wandel te gaan – en te blijven. Nieuwsgierigheid troef, en er is zo veel te ontdekken. Dat het 'baasje' daarbij achterblijft in zorgen en soms zelfs verdriet, daar lijken de geliefde viervoeters niet om te malen. Meestal zijn ze soms na zo'n paar dagen 'stappen' ook ineens weer thuis. Maar soms ook niet. Dan hoopt de site Vermiste/gevonden katten Schiedam het verschil te kunnen maken.

Want waar een baasje dat door de kat of poes die de wijde wereld instapt wordt gereduceerd tot een zenuwenlijer en vriend en vijand moet mobiliseren om mee te zoeken, kunnen sociale media hier echt wonderen doen, geloven de twee initiatiefneemsters. “Samen sta je sterk.” En vele ogen maken licht werk.

Baasjes die tot slaafjes van hun avontuurlijke katten en poezen zijn geworden, kunnen op de site een foto en gegevens van de gezochte dieren plaatsen. “Plaats een bericht in deze groep met duidelijke en recente foto van de kat, vooral het gezicht is belangrijk”, aldus de initiatiefnemers. “Zet een duidelijke omschrijving erbij, met bijzondere kenmerken. Verder de naam, leeftijd, geslacht en of de kat al dan niet gechipt is en ook vanaf welk adres de kat vermist is.” Voorwaarde is wel dat deze ook bij Amivedi worden aangemeld. Dat kan kosteloos.

Omgekeerd kunnen mensen die een kat bij hun in huis, tuin of straat aantreffen en het idee hebben dat het om een 'vreemde' kat of poes gaat, zoeken of deze toevallig wordt vermist. “Zet dan bij de vermissingsfoto in de reactie neer wanneer en waar je de kat hebt gezien en maak een foto van de kat die je gespot hebt.”

Overigens heeft ook Schiedam24 er bij herhaling al voor gezorgd dat vermiste dieren werden gevonden – dus een mailtje met duidelijke foto en een stukje beschrijving van het dier en wat er is gebeurd, is ook een goede manier om snel herenigd te worden met een huisdier.

Op het moment zijn onder meer Rhonda, Lucy, Jazzy, TJ, Sammy, Bubbel en Senna vermist in Schiedam.Gerelateerd