Categorieën

Service

Jongeren gaan RET-medewerkers en politie te lijf

Jongeren gaan RET-medewerkers en politie te lijf
Nieuws

Jongeren gaan RET-medewerkers en politie te lijf

  • Redactie
  • 24-01-2020
  • Nieuws
Jongeren gaan RET-medewerkers en politie te lijf

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - Vier jongeren (van negentien en twintig jaar) zijn gisteravond vastgezet door de politie nadat ze 'ernstig geweld' gebruikten tegen politieagenten en medewerkers van de RET.

Het viertal maakte deel uit van een groepje van circa tien personen die zich hinderlijk ophield in de hal van station Schiedam-Centrum. Toen agenten op verzoek van het RET-personeel de jongeren rond elf uur aanspraken, werd er direct fors geweld gebruikt, aldus de politie. Een van de jongeren sloeg en schopte de RET-medewerker. Toen agenten ingrepen, ontstond een massale vechtpartij waarbij onder andere drie RET-medewerkers gewond raakten. Een van hen werd daarbij hard in zijn gezicht geschopt door een van de verdachten. Ook enkele agenten raakten lichtgewond.

Met behulp van meerdere agenten die ter ondersteuning ter plaatse kwamen, konden vier verdachten worden aangehouden. De overige verdachten wisten te ontkomen. De politie kondigt aan camerabeelden van de stationshal te gaan bekijken om tot identificatie van de andere verdachten te komen.

“Het gisteren gebruikte geweld was in mijn beleving en dat van de RET-medewerkers zeer extreem", aldus een van de agenten. "De jongeren werden aangesproken op hun gedrag en gingen direct het gevecht aan. Te bizar voor woorden en vanzelfsprekend zetten wij alles op alles om ook de andere verdachten aan te houden.”

Politie en justitie hanteren een speciale aanpak voor geweld tegen mensen met een publieke taak. "Aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist."