Categorieën

Service

Achttien jaar geëist tegen Kendrick M.

Achttien jaar geëist tegen Kendrick M.
Nieuws

Achttien jaar geëist tegen Kendrick M.

  • Redactie
  • 28-02-2024
  • Nieuws
Achttien jaar geëist tegen Kendrick M.


SCHIEDAM - Achttien jaar de cel in. Dat wil het Openbaar Ministerie met Kendrick M. De Schiedammer deed volgens justitie een poging zijn ex-vriendin te vermoorden.

M. ontsnapte in november 2022 tijdens het winkelen in Nijmegen aan zijn begeleider. De Schiedammer heeft tijdens het winkelen een begeleider omdat hij in de Pompekliniek een tbs-behandeling heeft. Met hulp van een jonge neef rijdt hij naar Soest, waar zijn ex woont. De twee kregen een relatie tijdens het verblijf van M. in de tbs-instelling, maar de Soestse verbreekt de relatie als haar langzaam duidelijk wordt met wie zij te maken heeft.

M. lijkt dat niet te pikken. Volgens justitie steekt hij in haar woning op de vrouw in. Veertien snij- en steekwonden worden geteld. M. zelf stelt uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Hij zou de vrouw hebben opgezocht om inloggegevens op te halen; de vrouw zou met het mes op hem af zijn gekomen. Een vijfjarig zoontje van de vrouw was getuige van het geweld. 

Het was niet de eerste keer dat M. extreem gewelddadig was tegen een vrouw. Hij zat in tbs omdat hij volgens de rechter in 2012 zijn toenmalige vriendin vermoordde. Zie dit artikel.