Reconstructie legt band bloot tussen verdachte Schiedammers

27-01-2019 Nieuws Redactie

Rob Zweekhorst; foto: politie


SCHIEDAM - De 44-jarige Schiedammer die afgelopen maandag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de 'vergismoord' op Rob Zweekhorst, is Jimmy R. Hij werd in de gevangenis aangehouden; daar zit hij een straf uit van veertien jaar voor een moordaanslag. Zie dit artikel uit maart vorig jaar.

Afgelopen november werd al de 51-jarige Schiedammer René F. aangehouden, evenens op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Zweekhorst. Deze 44-jarige man werd op 1 januari 2014 het slachtoffer van kogels die hoogstwaarschijnlijk bestemd waren voor Dennis van den Berg, net als Zweekhorst woonachtig in Berkel en Rodenrijs.

NRC Handelsblad publiceerde gisteren een uitgebreide reconstructie van de zaak, die door de fragmentarische feiten die door politie en justitie naar buiten worden gebracht, moeilijk te doorgronden leek. De krant ontrafelde de connecties tussen de drie betrokkenen en nog enkele andere verdachten, die allemaal van doen blijken te hebben met cocaïnesmokkel in de lijn die bekend werd door betrokkenheid van de corrupte douanier Gerrit G.

Het artikel van NRC leest u hier.

Met de aanhouding van R. stelt de politie dat een stap is gemaakt in het onderzoek. Een beloning van vijftienduizend euro is beschikbaar voor wie informatie kan verschaffen die  de zaak rond kan maken, aldus de politie.


Gerelateerd