Schiedam sluit zich aan bij Rotterdam Expat Centre

10-11-2021 Nieuws Redactie

Het Expat Centre is gevestigd in het Rotterdamse Schielandshuis


SCHIEDAM - Meer zogenaamde expats naar Schiedam halen. Dat is het oogmerk dat de gemeente Schiedam heeft met aansluiting bij Rotterdam Expat Centre.

Dat biedt een centraal loket waar buitenlandser werknemers die voor een beperkte periode in Nederland zijn, de mogelijkheid om in één keer onder meer hun verblijfsvergunning, burgerservicenummer en inschrijving in de Basisregistratie Personen te regelen. Het Rotterdam Expat Centre houdt kantoor in het Schielandshuis, aan de Korte Hoogstraat.

"Om de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag als geheel internationaal aantrekkelijk te houden", zo schrijft de gemeente Schiedam in een aankondiging, "is het van groot belang internationale werknemers overal hetzelfde niveau van dienstverlening te bieden. De gemeente Schiedam sluit zich daarom, als eerste gemeente, aan bij het Rotterdam Expat Centre van de gemeente Rotterdam."

Via het centrum krijgen nieuwkomers een warm welkom in de stad. Niet alleen de formele noodzakelijkheden worden geregeld, ook zijn er kennismakingsbijeenkomsten, is er in het Engels allerhande informatie beschikbaar en kunnen contacten worden gelegd met bijvoorbeeld makelaars. Vanaf komend kalenderjaar krijgen nieuwe internationale inwoners van Schiedam de mogelijkheid zich bij het Rotterdam Expat Centre in te schrijven.

Ook voor de gemeente Schiedam is aansluiting bij het Rotterdamse centrum naar eigen zeggen 'een aanwinst'. "Deze internationale medewerkers leveren een impuls op voor de werkgelegenheid en economie, want zij kopen of huren woonruimte, besteden hun inkomen hier en bezoeken de lokale middenstand."