Categorieën

Service

Flikken Rotterdam extra populair op Stedelijk Gymnasium

Flikken Rotterdam extra populair op Stedelijk Gymnasium
Onderwijs

Flikken Rotterdam extra populair op Stedelijk Gymnasium

  • Advertorial
  • 22-09-2022
  • Onderwijs
Flikken Rotterdam extra populair op Stedelijk Gymnasium

SCHIEDAM - Niets is lekkerder dan een fijne serie op zijn tijd. Maar morgenavond zitten er nog meer scholieren van het Stedelijk Gymnasium Schiedam voor de buis dan anders. De komende aflevering van Flikken Rotterdam is namelijk deels opgenomen in hun school.

Er had al wel eens een locatiescout rondgeneusd in Schiedam, om geschikte plekken te zoeken voor de opnames. Voor de komende aflevering  werd ook een school gezocht. "We kregen een aanvraag van de makers", vertelt conciërge Remco Christensen. "We waren niet de enige school waar ze wilden kijken, maar ik wilde wel heel graag dat ze bij ons zouden komen opnemen. Dus ik heb de locatiescout en de rest van het team zo enthousiast rondgeleid als ik kon. Ze keken heel precies of de gangen, de lokalen en het plein geschikt waren voor de scènes zoals ze die in gedachten hadden."

Leerlingen als figurant

Op televisie moet het er weliswaar uitzien alsof de school in volle gang is, maar je kunt natuurlijk niet opnemen op een echte schooldag, tussen ruim zeshonderd leerlingen. Daarom gebeurde dat op Hemelvaartsdag. Uit een enorme trailer rolden apparatuur, technici, cameramensen en acteurs. Ongeveer dertig scholieren van het Stedelijk Gymnasium Schiedam (STGS) waren aanwezig als figurant.

Christensen geniet er nog van na: "Dat was wel heel speciaal. Heel stiekem heb ik die leerlingen gevraagd. Ze mochten alleen toestemming vragen aan hun ouders en niets tegen hun klasgenoten zeggen. Dat hebben ze heel goed gedaan. Ook het personeel wist nergens van. Pas toen alles achter de rug was, mochten we vertellen wat er gebeurd was."

In de scènes die op het STGS geschoten zijn, schitteren de acteurs Cees Geel en Ortál Vriend. De gymnasiasten vonden het superleuk om die eens in het echt te ontmoeten. Uitgebreid acteren zat er voor de kinderen niet in: het was voornamelijk stilzitten op de achtergrond. Maar het was al een hele belevenis om zo'n dag eens mee te maken. Je ziet allerlei series op tv, maar je staat er toch eigenlijk nooit bij stil wat er allemaal bij komt kijken.

Geheim

Ook waar de aflevering van Flikken Rotterdam over gaat, moet geheim blijven. Christensen: "Wij moeten daar ook maar naar raden, want we weten het alleen van die paar scènes die zich bij ons afspelen. De rest hebben ze niet verklapt, alleen in heel grote lijnen samengevat." Logisch ook, want het zou zonde zijn als de clou al bekend werd. Weet hij dan wel hoe uitgebreid we leerlingen en locatie gaan terugzien, vanavond? "Nee. Voor hetzelfde geld flitsen we met school en al in een paar seconden voorbij. Maar dan kan mij niet schelen: het was een geweldige happening, ik ben blij dat ze bij ons geweest zijn." 









Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31, Schiedam

Meer over Stedelijk Gymnasium Schiedam →