Yets dreigt op straat te komen staan

06-12-2018 Onderwijs Redactie

Kantoor van de drie organisaties aan de Galgkade

VLAARDINGEN - De Yets Foundation, Antipesto en The Gate, drie maatschappelijke organisaties die met jongeren werken, worden binnenkort dakloos. Ze huren nu via Ad Hoc ruimte in het pand aan de Vlaardingse Galgkade maar dat bedrijf heeft laten weten de huur per 1 februari aanstaande op te zeggen.

Jongerencentrum The Gate opende op 2 november voor het eerst hun deuren aan de Galgkade, in het pand waarin ook bloedbank Sanguin is gevestigd. Vijf dagen na de feestelijke opening kwam de brief dat ze moesten vertrekken.

Basketballer Peter Ottens begon Yets (Youth Empowerment Through Sports) Foundation in 2015 om jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties, een positief rolmodel te geven. Hij zette op het Lentiz Lifecollege in Schiedam en later het Geuzencollege in Vlaardingen basketbalteams op die beogen een structuur en een thuis neer te zetten voor de jongeren, met begeleiding op veel vlakken, onder meer met het schoolhuiswerk. De organisatie houdt kantoor aan de Galgkade. Yets viel in september de eer te beurt van een werkbezoek van koningin Máxima; dat gebeurde in de Margriethal.

CDA en PvdA in Vlaardingen hebben aan het college gevraagd om een oplossing te zoeken. "Deze maatschappelijke organisaties doen goed en belangrijk werk in en voor onze stad, met als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. Dit gebeurt met veel vrijwilligers en tegen een minimum aan inzet van middelen. Huisvesting van deze organisaties is daarbij van groot belang en iets waar deze organisaties zich geen zorgen over zouden moeten maken'', zo stellen de partijen.

"De gemeente heeft hierin een verantwoordelijkheid'', zo stellen Nel Versteeg (PvdA) en Marieke Thommis (CDA). De twee verzoeken het college om op korte termijn in actie te komen.Gerelateerd