Appels met peren vergelijken

21-10-2018 Politiek Han van der Horst

Foto: A20-zone Schiedam

COLUMN - Het is appels met peren vergelijken maar dat kan soms tot een buitengewoon gezonde woede leiden. De handhavers van de gemeente Schiedam, zo lezen wij op ons geliefde nieuwsblog, hebben er nu genoeg van en dat ongetwijfeld op instigatie van de boven ons gestelden in het Stadskantoor, die ook al van die draconische boetes hebben gesteld op het verkeerd aanbieden van huisvuil. Wie het waagt om op een braakliggend terrein bij de Euroscoop te parkeren, dat in de toekomst bouwgrond zal zijn, die krijgt voortaan een boehoehoete, want de gemeenschap kan het niet aan dat op dit onbebouwde terrein dat voorlopig door niemand gebruikt wordt, auto´s staan.

Ondertussen blijft de leiding van het rampenplan dat ook wel bekend staat als de Hoekse Lijn, opzichtig falen. De Rotterdamse wethouder bij wie de RET is ondergebracht, brengt schaapachtig elke maand nieuwe rampspoed naar buiten die een verder uitstel van de opening met zich meebrengen, zodat het hele westelijk Rijnmond gebied verder gedupeerd blijft en de ondernemers op het Hoekse strand een derde seizoen zonder adequaat openbaar vervoer tegemoet kunnen zien.

Even schaapachtig reageren zijn collega´s in dat schimmige lichaam Vervoersregio. En nog schaapachtiger zijn de raadsleden van Maassluis, Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam die dit allemaal over zich heen laten komen, of die – liever gezegd – blijmoedig over zich heen laten lopen.

Hoe kan het dat de verantwoordelijken voor dit project gehandhaafd blijven? Hoe komt het dat de gemeenteraden nog geen enquête hebben gehouden naar dit gigantische schandaal? Waarom weten wij nog steeds niet wie de rekening zal betalen voor dit fiasco? Ja, het zal de burger wel weer wezen, Jan Lul die in de kou bij de bushalte staat, maar zég dat dan in hemelsnaam eerlijk. Dat de dader op het kerkhof ligt, in tegenstelling tot de sukkel die een enveloppe met adres in zijn vuilniszak laat zitten of zonder teveel nadenken parkeert op een lege vlakte waar toch niks anders mee gebeurt.

De een grijpen ze bij de kraag, met de ander voeren ze eindeloos overleg.

Het minste wat nu kan gebeuren – ik heb het al vaker gezegd – is gratis openbaar vervoer in het hele gebied van de Hoekse Lijn. Het publiek is nu lang genoeg bij de neus genomen, om de tuin geleid en geschoffeerd.

¨Dat is appels met peren vergelijken, meneer Van der Horst.¨

¨Steek die appels en peren maar waar de zon niet schijnt.¨Gerelateerd