Erdem stapt uit Pvda-fractie

13-08-2017 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Mahmut Erdem, raadslid voor de PvdA, kondigt vandaag aan op te stappen uit de sociaal-democratische fractie. Hij zegt zijn lidmaatschap van de partij op en gaat verder als éénmansfractie.

Erdem geeft aan zich 'steeds minder te kunnen vinden in de lijn die de PvdA uitzet'. "Precies vier jaar geleden ging ik met het volgende motto de politiek in: 'Met zorg voor iedereen, blijf niet aan de kant staan want iedereen telt mee'."
Ik geloof dat we elkaar moeten opzoeken en accepteren, want onbekend maakt onbemind, zo stelt de volksvertegenwoordiger. Maar de wind in de politiek, in ieder geval in zijn fractie, is volgens Erdem een andere: "De PvdA laat zich helaas steeds meer en meer leiden door het rechtse blok en gooit één voor één de principes en tradities aan de linker kant." Daar kan ik niet in meedraaien, dat kan ik tegenover de kiezers ook niet verantwoorden, aldus de man van de nieuwe Fractie Erdem.

De PvdA-fractie stelt 'verrast' te zijn door het optreden van Erdem en vooral zijn motivatie om zijn lidmaatschap op te zeggen. Vooral ook omdat Erdem net als de andere raadsleden heeft beloofd de zetel in te leveren en niet als eensmansfractie door te gaan in geval het tot een breuk zou komen. "We hadden graag tot de verkiezingen ons samen willen inzetten om onze stad elke dag een beetje mooier te maken. Gewoon, uit liefde voor Schiedam", aldus de PvdA.

Gerelateerd