Positief stemadvies: kies een partij die de burger serieus neemt

12-03-2018 Politiek Henk Slechte

INGEZONDEN - Han van der Horst schreef afgelopen zondag een column over de instemming die de Schiedamse VVD uitspreekt met een mogelijke fusie van de Waterwegsteden. Henk Slechte, bewoner van de Havendrijk, reageert.

"Han van der Horst raadt de Schiedammers af op de VVD te stemmen. Voor deze historicus is zo’n negatief stemadvies logisch, omdat de VVD wil dat Schiedam fuseert met Vlaardingen en Maassluis, en hij te grote historische cultuurverschillenden ziet. Voor Schiedamse kiezers tellen andere argumenten zwaarder. Als bewoner van een flat aan de Havendijk vind ik het belangrijker mijn stem te geven aan een partij die de inwoners en hun zorgen serieus neemt. Daar zijn de besturen van de verenigingen van eigenaren (VvE’s) van de flats al jaren met de gemeente verwikkeld in een oever- en vruchteloze discussie over de gemeentelijke plannen om de Havendijk nieuw in te richten.
Dankzij de bevordering van de Havendijk door de gemeenteraad tot stedelijke hoofdweg, is het zware verkeer naar Rotterdam toegenomen. Dat is niet bevorderlijk voor de leefbaarheid en dat is het plan voor de  herinrichting ook niet. Toen VvE’s een wanhopige brief aan de raad stuurden over deze problemen en het vruchteloze overleg met de gemeente, was er zegge en schrijven één raadslid dat reageerde, een lid van de VVD-fractie. Hij meldde zich, luisterde en stond de VvE’s bij met raad én daad. En toen de herinrichting en de parkeerproblematiek van de Havendijk in de raadscommissie Verkeer werden aangekaart, waren het de VVD, Progressief Schiedam en Groen Links die de Havendijk concreet te hulp schoten. De PvdA reageerde niet op de brief en wist in de raadscommissie niets anders te doen dan voor te stellen de pot even van het vuur te halen. Diezelfde partij zet nu in een folder dat ze het vrachtverkeer op de Havendijk en het parkeerprobleem wil aanpakken. Dat gelooft niemand meer. Dus als ik een positief stemadvies mag geven: kies een van de drie partijen die in de praktijk hebben laten zien dat ze de zorgen van de burgers serieus nemen: VVD, Groen Links of Progressief Schiedam. En over een fusie van de drie buurgemeenten gaat niet de gemeenteraad maar het kabinet…"

 

 Gerelateerd