Te weinig parkeerplaatsen bij ingang van Beatrixpark

20-05-2018 Politiek Kor Kegel

Gerhard de Kok wil dat bezoekers dichter bij het Beatrixpark kunnen parkeren, zonder het risico van boetes

SCHIEDAM – Er zouden meer parkeerplaatsen moeten komen aan de Parkweg voorbij het parkeerterrein nabij Excelsior ’20 in het Prinses Beatrixpark. Dat zou de gastvrijheid van de gemeente Schiedam aanzienlijk vergroten, vindt Gerhard de Kok, een bewoner van Spaland die geregeld kritische brieven schrijft aan de gemeenteraad – maar ook aanbevelingen doet.  

Bij mooi weer is het gebrek aan parkeerruimte een groot probleem, zegt Gerhard de Kok. Het Beatrixpark is een prachtig park met veel aantrekkingskracht, niet alleen voor Schiedammers maar ook voor mensen uit de wijde omgeving. Het is al jaren duidelijk dat er meer parkeerplaatsen aan het eind van de Parkweg nodig zijn, zegt De Kok, maar hij ziet ambtenaren en bestuurders geen pogingen doen om er verandering in te brengen.

Hij pleit ervoor om aan de kant van volkstuincomplex Thurlede, dus ten noordwesten van Excelsior ’20, aan weerszijde van de Parkweg parkeerplaatsen aan te leggen, maar niet ten koste van de bomen, wel tussen de bomen.

En hij doet een klemmend beroep op de overheid om het illegale parkeren niet te bestraffen met bekeuringen. Ook de politie moet inzien dat Schiedam een gastvrije stad wil zijn, vindt hij. Maar de gemeente kan ervoor zorgen dat parkeren niet illegaal hoeft te zijn.

Gerhard de Kok vindt dit een mooie opdracht voor de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college van burgemeester en wethouders.