K-pop aan de Maas: opkomst bescheiden, animo groot

31-08-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - K-pop aan de Maas trekt sinds het begin van de middag liefhebbers uit de stad en van verder. Dj Pat-P draait tot acht uur vanavond, de opkomst is bescheiden, maar de animo groot.

Zoals bij Quinity Ketwaru en Naomi van der Stelt uit Ridderkerk. Zij zijn echte liefhebbers van K-pop en reizen de verschillende evenementen in het land af waar deze Koreaanse muziek - een vrolijk soort popmuziek, zeer goed dansbaar - te horen wordt gebracht. Ook al omdat dat nog niet zo vaak het geval is. "Sinds BTS doorbrak is daar wel verandering in gekomen", vertelt Van der Stelt, "maar een nummer 1 hit was er ook voor hen nog niet."

De twee vriendinnen vermoeden dat K-pop aan de Maas de concurrentie ondervindt van een andere K-popevenement, ook aan en op het water: K-Pop Cruise Party Amsterdam. "Daar konden we geen kaartjes meer voor krijgen, maar hier zitten we toch ook prima", vertellen ze op het zonovergoten terras van het Berenrestaurant, aan een cocktail. Daarmee vormen ze wel een uitzondering: de meeste toeschouwers - die je als je ze ziet dansen net zo goed deelnemers kan noemen - houden het op 'bubble tea'. Ook al omdat veel van hen de leeftijd van achttien nog niet hebben bereikt.

Pat-P draait in de bijna tropische warmte ondertussen rustig verder, terwijl het publiek groeit en de danspasjes er bij de actieve deelnemers steeds beter in gaan zitten. De oudere Gorzenezen en dagjesmensen die het er van nemen op hun kleedjes en stoeltjes langs het water, zien het met plezier aan - en blijven toch wat langer kijken dan ze in eerste instantie dachten. Verderop stijgt de eerste rook op van de barbecues. Top zo, een dagje Maasboulevard.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd