Lou uit Sgkiedam in december in de bios

09-10-2019 Uit Redactie

Fragment uit de trailer van Mi Vida


SCHIEDAM - Loes Luca speelt een kapster uit Schiedam, in een Nederlandse speelfilm die in december in de bioscoop komt.

Mi Vida wordt een feelgoodmovie, gemaakt door regisseur Norbert ter Hall. Hij verwacht een graantje mee te pikken van de populariteit van tv-programma’s als Ik Vertrek en Chateau Meiland, want de Schiedamse kapster vertrekt naar Spanje.

Loes Luca, Lou Welter in de film, verlaat huis en haard in Schiedam en begint een nieuw leven in Andalusië, in Cadiz. Eerst moet de taal onder de knie worden gebracht, en leven. Met nieuwe vrienden, ze probeert ze de taal te leren, ze beleeft daar hoogte- en dieptepunten. "Ontdaan van haar vertrouwde, verzorgende rol als moeder en oma, voelt Lou zich aanvankelijk eenzaam en onthand, tussen haar jonge feestvierende medestudenten. Maar als ze eenmaal onderdak heeft gevonden en vriendschap heeft gesloten met de flamboyante Andrea Cruz (50) en haar gevoelige medestudent Luc, begint ze zich thuis te voelen. Weg van Schiedam en alles wat ze kent, flakkert haar meisjesdroom om naar het buitenland te emigreren in volle hevigheid op”, aldus de gepubliceerde synopsis van de film.

Ter Hall (ook maker van ‘t Schaep met de vijf poten) wilde al lange tijd een film maken met Luca in de hoofdrol. Er kwam onder meer een succesvolle crowdfunding, inclusief een sangria-middag.


Gerelateerd