Welpen Tono-groep leren boerenleven kennen

01-07-2019 Uit Redactie

Foto door Richard Spruit

SCHIEDAM - De welpen van de Scouting Tono-groep hebben kennisgemaakt met het boerenleven. Ze hebben dit weekeinde op een boerderij in Oudewater gelogeerd.

De welpen van de Schiedamse Scouting Tono-groep, meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar, mochten het hele weekend bivakkeren op de boerderij. In de vroege ochtend hielpen ze met het dagelijkse melken van de honderd koeien. Ook bekeken ze de kaasmakerij. Op de boerderij van Mattieu en Tamara Spruit worden van de melk elke week negentig kazen door het boerenechtpaar gemaakt. Ook worden er op de boerderij ongeveer vijftig kalveren gehouden.

“Onze meisjes en jongens zijn echte stadskinderen en hebben vaak geen idee hoe het leven op een boerderij er echt uitziet”, zo vertelt Richard Spruit, een van de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep en neef van de boer.

De jongste kalveren waren het populairst bij de meisjeswelpen. De meeste jongens vonden de tractoren indrukwekkend. Het slapen in de hooischuur, waar de welpen op grote balen hooi konden overnachten, was heel bijzonder.Gerelateerd