Honderddertig nieuwe woningen op groen Wibautplein

12-01-2021 Wonen Redactie

Tekening van het plan; beeld: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft vanmiddag de plannen voor de bouw van honderddertig nieuwe woningen op het Wibautplein gepresenteerd. Daar komt ook een wijkpark.

De nieuwbouw zal woningen kennen van verschillende grootte, zowel grondgebonden woningen als appartementen en maisonettes. Het gaat volgens de gemeente om ‘hoogwaardige, duurzame woningen’.

Schiedam vroeg zes ontwikkelaars een passend plan te maken voor het plein. De drie die als besten uit de bus kwamen is gevraagd hun plan verder uit te werken. Het plan Wij-park van ontwikkelaar Bemog wordt nu het hoogst ingeschat, omdat het het best voldoet aan de door de gemeente opgestelde wensen. Schiedam biedt Bemog een grondreserveringsovereenkomst aan, wat betekent dat de ontwikkelaar het recht krijgt om de locatie verder te ontwikkelen. “De omgeving wordt nadrukkelijk betrokken bij het verder verfijnen van de plannen”, zo laat de gemeente weten.

Wethouder Fahid Minhas benadrukt dat openbaar groen een belangrijk onderdeel was van de vraag aan de markt. “Het Wij-park combineert al die wensen. Daarmee krijgt ook de openbare ruimte in de wijk een impuls.” Er komen verschillende plekken voor groen en ook om te spelen. “Het aan te leggen multifield kan op verschillende manieren worden gebruikt en zorgt voor verbinding in de wijk”, aldus de gemeente.

Parkeren gaat gebeuren in een bebouwde, ondergrondse parkeergarage. “Het plan is natuurinclusief en klimaatadaptief; er is niet alleen veel aandacht voor het voorkomen van hittestress en wateroverlast, maar het Wibautplein gaat ook een ecologisch netwerk vormen met de omgeving.”

Bekijk de foto's


Gerelateerd