Sneller dan een pitsstop van Max kan het toch niet bij Irado

26-04-2021 Wonen Commentaar

Groenelaan, zondagmiddag; foto: Jacqueline


SCHIEDAM - Terwijl in oost dit weekend huisvuil werd gecontroleerd op adresdragers om de mensen die het afval bij de containers hadden gezet te bekeuren, is het duidelijk dat er nog wel wat te doen is eer Schiedam een schone en opgeriuimde stad is.

Tegelijkertijd dat de Lichtblauwe Brigade in oost in de weer was, stapelde het vuil zich in zuid op, zo blijkt uit deze foto van Jacqueline. En wat te denken van west, waar de foto hieronder vanmorgen is gemaakt. En zou zijn er vast nog heel veel foto's te maken, als we nu de deur uitstappen, van een stad die verslonst en verloedert.

Welke mensen laten het zo ver komen? Welke mensen gaan met hun afval om op een manier die niet anders dan een dikke middelvinger is naar hun buren? En ondertussen ploetert Irado voort. Daar wordt ook gebuffeld: zojuist zag een redacteur de gft-container worden geleegd in een tempo waar de collega's van Max Verstappen maar net aan kunnen tippen....

En we zagen de buurvrouw met haar kleinzoon ook vanmorgen al in de weer met hun grijpers om de blikjes, papiertjes, de weggewaaide rotzooi uit vuilniszakken en de weggegooide zooi van mensen die het allemaal wel aan hun reet zal roesten, op te rapen en in een zak weg te gooien. Het lijkt afsof in de stad een stille strijd gestreden wordt tussen de asocialen, een ander woord hebben we er niet voor, en de mensen die hun stad schoon en bewoonbaar willen houden. Aan welke kant staat u, beste lezer?

Bekijk de foto'sGerelateerd