Zeekadetten in jongerenprogramma Wereldhavendagen

01-09-2016 Wonen Redactie

SCHIEDAM – De Schiedamse zeekadetten zijn zaterdag aanwezig op de Wereldhavendagen. Zij verzorgen samen met de Rotterdamse kadetten een deel van het jeugdprogramma. Dat vindt plaats op de Wilhelminapier, bij hotel New York.

Daar wordt met het thema 'the smartest port' een heel plein ingericht om jongeren te laten kennismaken met de maritieme sector. Het plein is speciaal voor jongeren ouder dan dertien jaar, die tijdens een interactieve er-vaar-tocht enkele denk- en doe-opdrachten kunnen vervullen. Zoals het bouwen van een zonneboot, een touwtrekwedstrijd met een ‘sleepboot’ of het traditioneel navigeren met behulp van een zeekaart.

Afgelopen zaterdag begon het seizoen bij de zeekadetten. Met een zeilvlet en twee motorbootjes werd het seizoen geopend met de instructie Varen. In het laatste weekend van september werkt Zeekadetkorps Schiedam mee aan het programma van de Brandersfeesten. “We hebben hiervoor een leuk programma bedacht, waarbij iedereen, jong en oud kan ervaren wat het is om zeekadet te zijn.” Nieuwe leden zijn welkom bij Zeekadetkorps Schiedam.

Gerelateerd