Categorieën

Service

'Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen'

'Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen'
Uit

'Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen'

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 14-06-2022
  • Uit
'Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen'

Foto's: Jan SchrijverSCHIEDAM - Piet Patat is na twee weken al weer gesloten. Op 27 mei meldden wij dat op 28 mei een nieuwe snackbar openging op de Hoogstraat, hoek Korte Dam. Pakweg twee weken later wordt het hele interieur er nu uitgesloopt. Er komt een nieuwe snackbar in. De verwachting is dat de nieuwe uitbater begin augustus open kan gaan.

De vorige eigenaar heeft Piet Patat op de Hoogstraat 157 en zijn andere horecazaak, Bakkerij & Eethuis Azra op de Parkweg, aan twee verschillende nieuwe eigenaren verkocht en is zelf een supermarkt begonnen buiten Schiedam. 

De nieuwe eigenaar van de snackbar aan de Hoogstraat is een telg uit een gevestigde horecafamilie in Schiedam. De nieuwe eigenaar laat het pand aan de Hoogstraat 157 ingrijpend verbouwen. De aannemer is momenteel het gehele interieur aan het slopen.

Daarna worden gas, water en elektriciteit opnieuw geïnstalleerd. Er komen nieuwe vitrines (voor belegde broodjes en voor de snacks). De indeling wordt gewijzigd, zodat er meer ruimte ontstaat voor klanten om te zitten. Er komen niet alleen tafels met stoelen. Achter het raam aan de Hoogstraat-zijde komt een bar met hoge stoelen om je broodje, patat of andere snack te kunnen eten. Er komt een uitgebreider assortiment. Ook aan de vegetarische en veganistische klant zal worden gedacht. 

Graffiti-kunstenaars zullen het interieur een modern uiterlijk geven, met als chique tegenhanger kroonluchters als verlichting. Er komt een visgraat-vinyl-vloer. "Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen", zegt een betrokkene.

Hieronder zie je een foto van de andere verkochte horecazaak, Azra aan de Parkweg.