Categorieën

Service

'Skimmers' gezocht die ook in Schiedam 'gratis' tankten

'Skimmers' gezocht die ook in Schiedam 'gratis' tankten
Nieuws

'Skimmers' gezocht die ook in Schiedam 'gratis' tankten

  • Redactie
  • 15-09-2022
  • Nieuws

Beelden: politie/Opsporing Verzocht


SCHIEDAM - Tanken met 'geskimde' tankpassen. Dat gebeurde ook in Schiedam, zo meldde het tv-programma Opsporing Verzocht deze week. 

Dat tanken op kosten van een ander, in dit geval een schoonmaakbedrijf in Heteren, werd georganiseerd door twee mannen, die in het programma in beeld verschenen. Dat gebeurde zowel bij de inbraak die ze pleegden in bedrijfsbusjes op het terrein van het schoonmaakbedrijf als bij tankbeurten in Utrecht. Volgens Opsporing Verzocht zijn er ook beelden van tankbeurten in Schiedam.

De inbraak vond plaats op 16 maart van dit jaar. Nog dezelfde nacht, en een nacht daarop, werd er met de vervalste tankpassen getankt. De rekening voor het bedrijf in Heteren liep op tot zo'n 2500 euro.

De politie vraagt mensen de beelden te bekijken en aan te geven als zij een van de twee mannen herkennen. De profiteurs van de skimfraude, te weten de mensen die ook tankten, zijn in beeld maar 'het onderzoek richt zich met name op de twee niet-geblurde mannen op de camerabeelden hierboven', aldus de politie.

Mensen die menen mensen te herkennen of iets weten over de inbraak wordt gevraagd te bellen met T: 0800 - 6070.