Categorieën

Service

'Wie gaat de avondklok handhaven?'

'Wie gaat de avondklok handhaven?'
Nieuws

'Wie gaat de avondklok handhaven?'

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 23-01-2021
  • Nieuws
'Wie gaat de avondklok handhaven?'

VLAARDINGEN - De fractie van Beter voor Vlaardingen in de gemeenteraad van de westerburen zet de nodige vraagtekens bij de avondklok en vooral de handhaving daarvan. Ook de keuze van de vaccinatielocaties in onze regio roept vragen op bij BVV-raadslid Marco van Unen.

"Waarom is er geen vaccinatielocatie in Vlaardingen?'', zo vraagt Van Unen zich af. "De dichstbijzijnde locatie is sporthal Groenoord in Schiedam, maar omdat er ook al zal worden gevaccineerd in de Van Nellefabriek in Rotterdam-West , ligt Vlaardingen voor inwoners van zowel Vlaardingen als Maassluis maar ook Schiedam, toch meer voor de hand.'' Van Unen wil van het stadsbestuur weten of Vlaardingen alsnog een vaccinatielocatie krijgt. "Heeft Vlaardingen zich wel genoeg ingespannen voor zo'n locatie?''

Van Unen wil verder weten op welke wetgeving de avondklok is gebaseerd en wie die avondklok in Vlaardingen gaat handhaven. ,"Moeten de boa's dat doen? Dan zullen ze in de nachtelijke uren moeten gaan werken. Is dit inmiddels geregeld?'' Ten slotte wil Van Unen ook van burgemeester en wethouders weten of er al afspraken zijn gemaakt met de politie over de handhaving.

De Schiedamse burgemeester Cor Lamers gaf ondertussen in het tv-programma Onder Ogen van Schie vanmorgen aan dat de inzet van boa's bij de handhaving van de avondklok, wettelijk nog niet is geregeld. Eerder dit jaar, onder de noodverordening die toen gold, konden buitengewone opsporingsambtenaren wel volop worden ingezet. Nu die niet langer geldt moet de wet er op worden aangepast om hun inzet mogelijk te maken.

Een werkend alternatief is volgens de burgemeester de boa's overdag meer in te zetten in handhaving, om daarmee politiemensen vrij te spelen die dan 's avonds kunnen werken.