Categorieën

Service

1200 scholieren op zonovergoten Culture Candy-festival

1200 scholieren op zonovergoten Culture Candy-festival
Uit

1200 scholieren op zonovergoten Culture Candy-festival

  • Advertorial
  • 09-09-2022
  • Uit
1200 scholieren op zonovergoten Culture Candy-festival

VLAARDINGEN - Op woensdag 7 september kwamen twaalfhonderd tweedeklassers van de Vlaardingse middelbare scholen én alle klassen van de Internationale Vos samen op het Stadsstrand voor het Culture Candy-festival. Tijdens het festival maakten de leerlingen kennis met cultuur in de breedste zin van het woord. Een groot aantal cultuuraanbieders, kunstenaars en artiesten gaven workshops en optredens om de leerlingen te enthousiasmeren voor en betrekken bij cultureel Vlaardingen.

Om negen uur arriveerden alle leerlingen van de acht scholen bij het hoofdpodium op het zonovergoten terrein van het Vlaardingse Stadsstrand. Na de opening door cultuurwethouder Lianne van Kalken en artiest Sluwe Ollie begon voor alle klassen een goedgevuld dagprogramma met onder andere workshops, optredens, demonstraties en quizzen. In zes rondes maakten zij kennis met zeer diverse vormen van kunst en cultuur. “Kunst en cultuur bestaat namelijk uit veel meer dan alleen klassieke muziek of historische schilderijen”, aldus de organisatie.

De tweeëndertig programmaonderdelen die verspreid waren over het Stadsstrand en de omliggende omgeving waren het bewijs voor dit motto. Zo stelden verschillende kunstenaars hun ateliers open, maakten de leerlingen buttons met zelf ingebouwde ledverlichting en werd er muziek gemaakt op zowel prehistorische als moderne instrumenten. Ook konden leerlingen meedoen aan een spoedcursus improvisatietheater, circuskunsten, schrijven of graffiti. Gedurende de dag leken sommige leerlingen al een nieuwe passie gevonden te hebben.

Met het festival hopen deelnemende organisaties jongeren meer te betrekken bij het culturele aanbod in Vlaardingen en zo een langdurige verbintenis aan te gaan waarbij zij de mogelijkheid krijgen om nog veel meer te ontdekken op cultureel gebied. De organisatie van Culture Candy bedankt alle workshopgevers, medewerkers, scholen, leerlingen en gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting De Groot Fonds en het VSB-fonds voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het festival.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →