Categorieën

Service

Aan de dis bij Verueño

Aan de dis bij Verueño
Uit

Aan de dis bij Verueño

  • Redactie
  • 02-03-2024
  • Uit
Aan de dis bij Verueño


SCHIEDAM - Op het gemak aan tafel voor een maaltijd onder vrienden. Met goede muziek en gewoon gezelligheid. Dat is zo ongeveer de formule van het diner dat van oudsher tijdens het Verueño-festival werd georganiseerd in het Julianapark, en ook die van de dis die gisteren 'in de kerk' werd aangericht.

Want Verueño bestaat 12,5 jaar. En dat werd gevierd, niet in de zomer dus, zoals normaliter, maar een half jaartje eerder, of later. Met 145 gasten en Mirre Valkenburg - uit Delfshaven - en Alvaro Rovira Ruiz en Federico Carreras met feestelijke, latijnse muziek die gelegenheid bood zowel te luisteren als er 'doorheen te praten'. Valkenburg wist met haar klare en warme stem vaak de dinergasten vaak tot het eerste te verleiden.

Vrijwilligers zorgden voor de 'logistiek' rond de maaltijd, en dat is voor een driegangenmenu nog een hele hijs. Aan het eind van de avond nog even de voetjes van de vloer, en Rob Dijkstra en Suzette Ronteltap konden als bedenkers en uitvoerders van veel onderdelen van Verueño moet maar voldaan naar huis. Vandaag: dag twee. Maar eerst: de foto's. Ze zijn van Liesbeth van Duijn.