Categorieën

Service

Aanhoudingen voor aanslagen in Rotterdam-West

Aanhoudingen voor aanslagen in Rotterdam-West
Nieuws

Aanhoudingen voor aanslagen in Rotterdam-West

  • Redactie
  • 17-06-2022
  • Nieuws
Aanhoudingen voor aanslagen in Rotterdam-West

Omwonenden worden buiten opgevangen na het geweld in de nacht van 5 op 6 februari


ROTTERDAM - "Intimiderend, maar ook levensgevaarlijk", zo beschrijft de politie de beschieting en het bestoken met explosieven van verschillende woningen en bedrijven in Rotterdam-West. Dat gebeurde vanaf januari dit jaar. Twee verdachten zijn dinsdag in hun woning aangehouden.

Het geweld had tot doel twee ondernemers te bedreigen om hen af te persen. Eerder arresteerde de recherche al zeven personen die verdacht worden van betrokkenheid bij deze misdrijven. Volgens de politie zette zij twee verschillende onderzoeken in.

De afpersing leidde tot het beschieten van panden aan de Vierambachtsstraat, de Aelbrechtskade en de 2e Middellandstraat en vormde het eerste onderzoek. De andere ging om drie heftige gebeurtenissen die op 5 en 6 februari op korte afstand van elkaar plaatsvonden bij woningen aan de Jan Luykenstraat, het Piet Paaltjensplein en de Jan Kobellstraat. Twee keer werd er een explosief een woning ingegooid, de derde keer werd een woning meerdere malen beschoten. Door een van de explosieven liep een man zware verwondingen op. Naar aanleiding daarvan werden drie andere woningen voor vier weken bestuurlijk gesloten en de nodige zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. Zie ook dit artikel.

Tussen 10 mei en 7 juni werden er al zeven verdachten aangehouden. Afgelopen dinsdagochtend volgden nog twee aanhoudingen. Het gaat om "een 23-jarige man uit Oud-Mathenesse en een 25-jarige man uit Spangen. "Of alle genoemde incidenten met elkaar te maken hebben wordt onderzocht", aldus de politie, die vraagt op tips en andere informatie.