Categorieën

Service

Ad van Wensenprijs voor Schiedams Servicepunt Woningverbetering

Ad van Wensenprijs voor Schiedams Servicepunt Woningverbetering
Wonen

Ad van Wensenprijs voor Schiedams Servicepunt Woningverbetering

  • Redactie
  • 23-11-2017
  • Wonen
Ad van Wensenprijs voor Schiedams Servicepunt Woningverbetering
SCHIEDAM - Het gemeentelijke Servicepunt Woningverbetering is onderscheiden met de Ad van Wensenprijs 2017. De prijs is toegekend door de Belangenvereniging Funderingsgedupeerden Nederland (BFN).

Dit gebeurde vandaag tijdens het jaarlijkse congres van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek. De BFN roemt de aanpak van het Servicepunt Woningverbetering en hoopt dat deze navolging krijgt in Nederland.

De Ad van Wensenprijs is bedoeld voor personen of instellingen die zich met hart en ziel inzetten voor eigenaren/bewoners met funderingsproblemen. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De in 2014 overleden Ad van Wensen heeft zich veertien jaar lang ingezet voor huiseigenaren met funderingsproblemen, eerst in Dordrecht en daarna op landelijk niveau. Hij was voorzitter van de Belangenvereniging Funderingsproblematiek – die is opgegaan in BFN – en werd later oprichter en voorzitter van het landelijke KCAF.

Het lustrumcongres van het KCAF, dat werd gehouden in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam, is aangegrepen om de Ad van Wensenprijs in te stellen. Otto van der Spoel en Ton Lenoir van de oorspronkelijke Belangenvereniging Dordrecht hebben de bijbehorende cheque uitgereikt. Namens het Servicepunt Woningverbetering namen projectcoördinator Ruud van Workum en adviseur Erik Veldman de prijs in ontvangst.

Met het Servicepunt Woningverbetering helpt de gemeente Schiedam huiseigenaren met praktische hulp en subsidies om de eigen woning op orde te houden. Als onderdeel van de aanpak is er een actieve aanpak voor gedupeerde eigenaren van wie het pand funderingsproblemen heeft. Volgens de BFN is het Servicepunt ‘één loket waar eigenaren naar toe kunnen gaan voor advies, hulp en begeleiding’. De adviseurs bieden actief hulp bij funderingsherstel, waarbij de getroffen eigenaren een gratis herstelrapport krijgen aangeboden met mogelijke oplossingen evenals deskundige hulp. Via het Servicepunt Woningverbetering kunnen huiseigenaren voor financiering van de maatregelen een laagrentende lening aanvragen. “Deze manier van organiseren mag zich wat ons betreft verspreiden over het land”, aldus de BFN tijdens de uitreiking.

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →