Categorieën

Service

Advocaat: familie Mitchel Winters doet aangifte

Advocaat: familie Mitchel Winters doet aangifte
Nieuws

Advocaat: familie Mitchel Winters doet aangifte

  • Redactie
  • 01-06-2016
  • Nieuws
Advocaat: familie Mitchel Winters doet aangifte

HILVERSUM / SCHIEDAM - De nabestaanden van Mitchel Winters gaan aangifte doen tegen de agent die de 21-jarige jongen heeft doodgeschoten. Dat zei advocaat Gerald Roethof vanavond in RTL Late Night. Hij treedt op namens de familie.

"Het gaat erom dat de familie duidelijk wil maken dat het onacceptabel is dat iemand die gezond en ongewapend uit huis ging, op gegeven moment wordt doodgeschoten", aldus de advocaat. "De familie wil duidelijk maken dat er ten onrechte dodelijke schoten zijn gelost."

Volgens Roethof moet onderzoek uitwijzen of de 21-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel inderdaad gedreigd heeft te gaan schieten. Het Openbaar Ministerie stelt dat dit is gebeurd. "Op dit moment is er alleen een verklaring van de persoon die wat mij betreft vanaf morgen verdachte is. Want dan wordt er aangifte gedaan", aldus  Roethof.

De familie van Mitchel Winters acht het onwaarschijnlijk dat hij zelfmoord heeft willen plegen. "Het is nog maar de vraag of Mitchel dit zo gewild heeft. Het zou kunnen", zei Roethof. "Want laten we eerlijk zijn: hoe vaak worden er geen valse 112-meldingen gedaan? En is het zo dat iedereen die een valse 112-melding doet, zelfmoord wil plegen. De gedachte en de stelling dat iemand zelfmoord heeft willen plegen door politiekogels, is veel te kort door de bocht."

Het Openbaar Ministerie liet vandaag weten dat een familielid heeft bevestigd dat de stem van de persoon die via 112 de politie informeerde dat er in het Beatrixpark een beroving had plaatsgevonden, de stem van Winters is. Ook zou de telefoon waarmee de oproep werd gedaan, in de directe omgeving van het schietincident zijn gevonden.