Categorieën

Service

Al heel wat Schiedamse stemmen uitgebracht

Al heel wat Schiedamse stemmen uitgebracht
Politiek

Al heel wat Schiedamse stemmen uitgebracht

  • Redactie
  • 15-03-2022
  • Politiek
Al heel wat Schiedamse stemmen uitgebracht

SCHIEDAM - Het mobiele stembureau rijdt niet voor niets. Heel wat Schiedammers, optellend tot een paar honderd, brachten al hun stem uit op het bijzondere stembureau. 

Of het moet zijn dat veel van de stemmers ook wel mogelijkheden hadden om op een andere plek hun voorkeur uit te spreken voor een kandidaat voor de gemeenteraad. Het stembureau reed gisteren en rijdt vandaag met name langs de zorgcentra in de stad, zodat het voor bewoners relatief makkelijk is hun stem uit te brengen. Maar veel buurtgenoten vinden de bus ook wel 'handig'. "Ik hou niet van in de rij staan." "Woensdag heb ik een afspraak." "Kan maar vast gebeurd zijn." "Lekker dichtbij." Het zijn maar een paar van de reacties die je krijgt als de vroege stemmers vraagt naar het waarom. 

Voor de bewoners van de zorgcentra is de bus welkom om een verdere gang naar het stembureau te vermijden. In het verleden waren er in de ouderencomplexen de nodige stembureaus ingericht, maar vanwege Corona is daar vorig jaar en dit jaar vanaf gezien. Drie Maas Stede, Harg-Spaland en Schiewaegh werden gisteren door de chauffeur van Movico, dat het mobiele stembureau levert ,aangedaan. Vandaag stuurt hij zijn bus naar Frankeland en ook twee plekken niet voor de deur bij zorgcentra: de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Stadhouderslaan en naar het Kamilleveld.