Categorieën

Service

Albert Heijnwinkels raken langzaam uitverkocht

Albert Heijnwinkels raken langzaam uitverkocht
Winkelen

Albert Heijnwinkels raken langzaam uitverkocht

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Winkelen
Albert Heijnwinkels raken langzaam uitverkocht

Een beeld van de Albert Heijnvestiging in de Lange Kerkstraat


SCHIEDAM - De gevolgen van de stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn zijn steeds meer merkbaar in de winkels. Langzaam maar zeker raken producten uitverkocht, ook in Schiedam.

Vooral de ‘snellopers’, bijvoorbeeld zuivel en melk, raken op, maar opmerkelijk genoeg ook de langzaamlopers - ‘diervoeding, bleekmiddel’ - , zo verklaarde de directeur Logistiek van AH, Marjon de Koning, gisteren aan de media.

AH werkt met vijf regionale distributiecentra, met verschillende animo voor acties onder het personeel, zodat er in de regio’s verschillen zijn in de snelheid waarmee de schappen in de winkels leeg raken.

De acties onder het personeel van de dc’s begonnen vrijdag een week geleden; logistiek medewerkers willen ermee hun argumenten voor een betere ceo kracht bijzetten. Eergisteren kwam het supermarktconcern met een nieuw aanbod: tien procent loonsverhoging in een cao voor één jaar die binnenkort moet ingaan. Eerder was dat acht procent. 

De vakbonden wezen dat bod af. Zij verschillen nog met de directie van AH van mening over onder meer het verschil tussen huidige en ‘nieuwe’ werknemers waar het om betaling van het zondagswerk gaat.