Categorieën

Service

Amateurkunstenaars moeten binnen twee weken pand uit

Amateurkunstenaars moeten binnen twee weken pand uit
Uit

Amateurkunstenaars moeten binnen twee weken pand uit

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 07-12-2022
  • Uit
Amateurkunstenaars moeten binnen twee weken pand uit

Hans de Groot is doende de verhuizing voor te bereiden; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM - Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) heeft slechts een goed jaar kunnen genieten van haar nieuwe onderkomen aan de Nieuwe Haven 107. Binnen twee weken dient AKCS het pand te verlaten. "Wie heeft er een betaalbare ruimte voor ons", roept Hans de Groot Schiedammers met direct beschikbare ruimte op zich bij hem te melden.

Op 18 oktober 2021 verhuisde AKCS van de Oranjestraat 'over de brug heen' naar het nieuwe onderkomen aan de Nieuwe Haven 107. "Deze panden maken deel uit van een blok panden waarvoor nieuwbouwplannen zijn, maar die vooralsnog tijdelijke huisvesting zullen bieden", zo was toen het bericht.

De Groot: "Voorwaarde bij een dergelijke huur is dan dat je er binnen twee weken na aanzegging door de verhuurder uit moet zijn. Dat weet je als je hieraan begint, maar je hoopt natuurlijk dat het langer duurt voordat je er weer uit moet. Het kan jaren duren voor er voortgang is in nieuwbouwplannen." De Groot en Han Elskamp, oprichters van het AKCS, zijn vandaag aanwezig in het pand om de verhuizing voor te bereiden, maar een nieuwe locatie is er dus nog niet. Beiden hopen dat zich snel een oplossing aandient. De Groot is via e-mail te bereiken.

Ook de andere huurders van deze panden (ook die met ingang aan de Schoolstraat) zullen binnen twee weken vertrokken moeten zijn.

Hans de Groot zegt desgevraagd niet bekend te zijn met de voortgang van woningbouwplannen op deze locatie. "Het zou ook met de hoge energiekosten te maken kunnen hebben. Die zijn aanzienlijk gestegen de afgelopen maanden en wij zijn hier eind vorig jaar ingetrokken, waarbij een vast inclusief bedrag is afgesproken. Dat zou nu kunnen wringen."