Categorieën

Service

Ambulance Wens 'loopt binnen' na Bruggenloop

Ambulance Wens 'loopt binnen' na Bruggenloop
Gezond

Ambulance Wens 'loopt binnen' na Bruggenloop

  • Redactie
  • 14-12-2022
  • Gezond
Ambulance Wens 'loopt binnen' na Bruggenloop

SCHIEDAM - Stichting Ambulance Wens kon zondag na de DSW Bruggenloop in Rotterdam een fors bedrag verwelkomen. Daarmee kan de ambulancevervoerder weer veel wensen veelal terminale zieken realiseren.

De DSW Bruggenloop in Rotterdam - zondag voor de 32ste keer gehouden - kiest ieder jaar een goed doel om te ondersteunen; voor iedere inschrijving wordt een bedrag afgestaan. Er deden twaalfduizend mensen mee. Zodoende kon zondag het bedrag van 16.820 euro worden overhandigd aan Ambulance Wens.

Max Polak en Elsemieke Kin waren zondag de snelsten onderweg. Zij hadden overduidelijk geen last van het winterse weer en bereikten de finish na 46 minuten en 9 seconden (Polak) en 53 minuten en 43 seconden (Kin). Onderweg waren er meerdere muziekpunten om de lopers aan te moedigen op weg naar de finish. De DSW Bruggenloop eindigde met het feestelijke onthaal van de laatste loper bij Stadion Feijenoord.

DSW is ook de komende jaren de sponsor van de vijftienkilometer loop dwars door Rotterdam, met onderweg zes bruggen, waaronder de Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug, zo werd onlangs bekendgemaakt.