Categorieën

Service

Andries Tunru beitelt, hakt en grapt in Marmer

Andries Tunru beitelt, hakt en grapt in Marmer
Uit

Andries Tunru beitelt, hakt en grapt in Marmer

  • Advertorial
  • 04-03-2024
  • Uit
Andries Tunru beitelt, hakt en grapt in Marmer

SCHIEDAM - Marmer is Andries Tunru’s derde en meest persoonlijke cabaretvoorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte 'pluimenspel'. Het resultaat is op vrijdag 15 maart te zien in de Stadsgehoorzaal.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg - en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben - wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. Wat Michelangelo kan, kan Tunru natuurlijk ook. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Over Andries Tunru

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee theatershowsVlees, vis, wal en schip en In Theorie werden lovend ontvangen door pers en publiek.

Andries Tunru met Marmer
Vrijdag 15 maart – 20.30 uur
Kaarten (€ 21,- inclusief consumptie) via, I: stadsgehoorzaal.nl

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →