Categorie├źn

Service

Animo om hologram van zedendelinquent in ogen te kijken

Animo om hologram van zedendelinquent in ogen te kijken
Nieuws

Animo om hologram van zedendelinquent in ogen te kijken

  • Redactie
  • 13-12-2021
  • Nieuws

SCHIEDAM - Het is nooit te laat om te praten. Onder dat motto meldden politiemensen zich vanmorgen in de Hof van Spaland om daar een 'cold case' onder de aandacht van het winkelende publiek te brengen. 

In 2010 misbruikte een man van rond de veertig twee meisjes, een Schiedamse en een Vlaardingse; een derde meisjes wist zich in Holy uit de voeten te maken nadat de man haar in een kelderbox had aangesproken. Zie dit artikel.

Elf jaar lang is het niet gelukt de man te vinden, ondanks aanwijzingen van de meisjes, toen dertien, vijftien en zestien jaar oud. Nieuwe technieken maken dat het nu mogelijk is om niet alleen een compositietekening te maken, maar de man zelfs in drie dimensies te tonen en ook te laten bewegen. Deze zogenaamde hologram werd vandaag getoond; afgelopen vrijdag stonden politievertegenwoordigers met de hologram in Vlaardingen. 

Morgen keren de politiemensen nog een keer terug naar het winkelcentrum, 'en dan blijven we langer, tot vijf uur'. Vandaag brak de politie tegen tweeën de campagne op. Vanaf negen uur was er volgens een rechercheur veel interesse van de winkelende Schiedammers in de politie-aanwezigheid en keken velen de man-in-hologramvorm in de ogen.

Morgenavond is er in het tv-programma Opsporing Verzocht ook aandacht voor de zaak. 

Mensen die menen informatie te hebben die voor de politie belangrijk kan zijn, kunnen bellen naar T: 0800-6070.