Categorieën

Service

Arrestaties en sluiting pand na vondst drugs

Arrestaties en sluiting pand na vondst drugs
Nieuws

Arrestaties en sluiting pand na vondst drugs

  • Redactie
  • 02-12-2022
  • Nieuws
Arrestaties en sluiting pand na vondst drugs

Bij de controles werden drugs en wapens aangetroffen; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Controleurs van de interventieteams Ondermijning en Woonoverlast troffen gisteren misstanden aan tijdens een integrale controle. Er werden twee illegale bewoners aangetroffen, onheus opgedeelde woningen gezien en gestolen goederen, drugs en vuurwerk gevonden.

De gemeentelijke controleurs bezochten 'een tiental' woningen in verschillende wijk na klachten van omwonenden of na vermoedens van misstanden. De interventieteams kregen ondersteuning van een bouwinspecteur, de politie, brandweer en netbeheerder Stedin.

Op een adres in Schiedam-Oost werden in een woning twee mensen aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Zij zijn door de politie aangehouden. In de woning werden ook goederen ten behoeve van hennepteelt aangetroffen. Er is een bestuurlijk handhavingstraject gestart, dat kan leiden tot sluiting van het pand of andere maatregelen.

Bij woningen in Schiedam-Zuid en -Oost werd geconstateerd dat een zelfstandige woonruimte zonder vergunning was ingericht voor kamerverhuur. Dit kan leiden tot een brandgevaarlijke situatie, overbewoning en overlast. Ook deze pandeigenaren kunnen een bestuurlijk traject verwachten. In beide woningen werden zes huurders aangetroffen.

In een pand in Schiedam-West werden gestolen goederen en zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Bovendien lag er een handelshoeveelheid drugs. Omdat sprake was van een brandgevaarlijke situatie, is het pand op last van de burgemeester met spoed gesloten. De gemeente neemt maatregelen om de brandveiligheid te verbeteren.

Later op de avond werden in een winkel in Schiedam-Oost een groot mes en pepperspray onder de kassa aangetroffen. Het is verboden om deze wapens voorhanden te hebben. Ook dit pand is op last van de burgemeester met spoed gesloten.