Categorieën

Service

Arrestaties in 'wietfabriek' in Den Hoorn

Arrestaties in 'wietfabriek' in Den Hoorn
Nieuws

Arrestaties in 'wietfabriek' in Den Hoorn

  • Redactie
  • 17-03-2023
  • Nieuws
Arrestaties in 'wietfabriek' in Den Hoorn

Beeld: politie


Laatste nieuws: Onder de arrestanten bevindt zich een 64-jarige Schiedammer, zo meldt RTV Rijnmond.

SCHIEDAM - In een bedrijfspand aan de Kleijweg in Den Hoorn zijn woensdag vijf mensen aangehouden voor het op grote schaal produceren van joints. Ook zijn duizenden joints, allerlei middelen om deze te produceren en contant geld in beslag genomen. Dit maakt de politie bekend.

Op het moment dat de politie de ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw binnenging, waren hier vijf personen bezig met het produceren van joints. Het gaat om drie vrouwen en twee mannen. Zij zijn aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Op een later moment moeten de verdachten zich verantwoorden voor de rechter. 

In de ruimte stond apparatuur waarmee op grote schaal joints geproduceerd konden worden. Verder zijn er lege hulzen voor joints, kilo’s drugs om deze mee te vullen en contant geld aangetroffen. In de ruimte lagen zo’n 21.000 joints die klaar waren om te worden verkocht.

Het bedrijfspand kwam in beeld tijdens controles die onderdeel zijn van de aanpak van ondermijning op bedrijventerreinen in de gemeente Midden-Delfland. Burgemeester Van Hemmen van Midden-Delfland zegt trots te zijn op het resultaat van de actie in Den Hoorn. ‘’Ondermijning is betonrot in de samenleving en komt helaas ook in Midden-Delfland voor. Dankzij een intensieve samenwerking met de politie en andere partners hebben we de productie en handel in drugs vandaag een gevoelige tik gegeven. Ik ben trots op iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen, dat geeft vertrouwen in de verdere aanpak van ondermijning’’, zo laat hij weten.