Categorieën

Service

Bart de Leede kandidaat-wethouder in Midden-Delfland

Bart de Leede kandidaat-wethouder in Midden-Delfland
Politiek

Bart de Leede kandidaat-wethouder in Midden-Delfland

  • Redactie
  • 15-02-2024
  • Politiek
Bart de Leede kandidaat-wethouder in Midden-Delfland

Bart de Leede was als Vlaardings wethouder betrokken bij een project om fietsen beschikbaar te stellen aan kinderen uit gezinnen met minder financiële draagkracht; foto: Vlaardingen24


MIDDEN-DELFLAND - De coalitiebespreking in Midden-Delfland, leidden mogelijk tot de benoeming van een bekende Schiedammer tot wethouder. Bart de Leede wordt naar voren geschoven door de OGP.

Open, Groen en Progressief noemt de partij zich. Ze heeft drie zetels van de zeventien in de raad van onze noordelijke buurgemeente. Coalitiegesprekken werden nodig nadat de VVD in oktober uit de samenwerking stapte; sindsdien bestaat het gemeentebestuur in Schipluiden, Maasland en Den Hoorn nog maar uit CDA en D66.

Zij hebben nu OGP gevraagd samen een nieuwe coalitie te vormen. In de komende weken moeten de gesprekken naar een coalitie-akkoord afgerond kunnen worden, zo is de verwachting. Daarna zal ook een nieuwe wethouder moeten worden benoemd. Mogelijk gebeurt dat al in de raadsvergadering van 26 maart.

Vanuit OGP wordt Bart de Leede voorgedragen als kandidaat-wethouder, zo maakt de partij bekend. "Wij zien in Bart een ervaren bestuurder met een duidelijk hart voor groen en een warme band met Midden-Delfland. Ook denken wij dat hij met zijn kennis, ervaring en netwerk een aanvulling is op het huidige bestuur van Midden-Delfland." 

De Leede was tussen 1990 en 1998 wethouder in Schiedam, en tussen 2018 en 2022 in Vlaardingen. "Vanuit zijn taak als wethouder in Schiedam én Vlaardingen was het groene buitengebied één van zijn verantwoordelijkheden. Een goede aansluiting met Midden-Delfland en het gezamenlijk werken aan het Bijzonder Provinciaal Landschap hebben altijd bovenaan zijn prioriteitenlijst gestaan', aldus OGP. "In zijn nieuwe rol als wethouder van Midden-Delfland wil hij zich blijven inzetten voor het behoud van dit unieke gebied en alle opgaven waar onze gemeente de komende jaren mee aan de slag moet."