Categorie├źn

Service

Beeld van vermoedelijke daders liquidatiepoging op Cor P.

Beeld van vermoedelijke daders liquidatiepoging op Cor P.
Nieuws

Beeld van vermoedelijke daders liquidatiepoging op Cor P.

  • Redactie
  • 21-10-2022
  • Nieuws

Beeld: politie


SCHIEDAM - Het tv-programma Opsporing Verzocht gaf afgelopen week veel aandacht aan het vinden van de daders van een moordpoging op Cor P. Daarbij werd een foto van de vermoedelijke schutters getoond.

P., alias De Paling, staat te boek als Schiedammer, ook al 'woont' hij momenteel in een penitentiaire inrichting. Op 4 januari van dit jaar werd in de Dominicaanse Republiek een poging ondernomen om hem te liquideren. Hij werd beschoten, verongelukte in het verkeer en raakte zwaargewond. P. was naar dat Caraïbische eiland gevlucht na het doorknippen van zijn enkelband; hij zat het laatste deel van een straf thuis uit. Vanwege het schenden van de voorwaarden van die bepaling zit hij nu weer vast. Cor P. staat in Nederland bekend als één van de zogenoemde ‘Tattoo illers’; dat zou een Nederlands moordcommando zijn. Hij werd vrijgesproken van de moord op Onno Kuut.

Van de vermoedelijke schutters die het op P. hadden gemunt, bestaan bewakingsbeelden van net na de liquidatiepoging. Daarop zijn twee verdachten te zien die er op een scooter vandoor gingen. Opsporing Verzocht vroeg kijkers die de mannen kennen of anderszins informatie menen te hebben, zich te melden. Dat kan onder meer via de Politie Opsporingstiplijn, T: 0800 - 6070 en Meld Misdaad Anoniem, T: 0800 - 7000

Zie ook dit artikel.