Categorieën

Service

Beeldbank past uitleg bij foto Pegasus aan

Beeldbank past uitleg bij foto Pegasus aan
Nieuws

Beeldbank past uitleg bij foto Pegasus aan

  • Kor Kegel
  • 04-08-2023
  • Nieuws
Beeldbank past uitleg bij foto Pegasus aan

SCHIEDAM – Het gemeentearchief heeft naar aanleiding van een bericht van Schiedam24 de uitleg bij een foto uit 1965 op de Beeldbank Schiedam aangepast. Dat laat Harriet Kruse vandaag weten. Zij werkt bij het gemeentearchief om informatie beter toegankelijk te maken.

Schiedam24 meldde gisteren dat het beeldhouwwerk Pegasus niet terugkeert op de aanvankelijke plek aan de Sint Liduinastraat, waar het op het plein voor de Amachtsschool stond, maar dat het na werkzaamheden aan het Liduinaplein aldaar komt te staan.

In het bericht stond dat het beeld op maandag 30 augustus 1965 volgens het tijdschrift van De Schiedamse Gemeenschap werd onthuld door burgemeester Harm Roelfsema, maar dat de Beeldbank vermeldt dat de onthulling werd gedaan door Pierre Janssen, conservator van het Stedelijk Museum Schiedam.

“De vergissing zal veroorzaakt zijn door het feit dat op een foto burgemeester Roelsema naast het beeld staat, waar anderen het doek wegtrekken. De man met het doek in de hand is blijkbaar aangezien voor Pierre Janssen,” laat het gemeentearchief weten.

Bij een aantal foto’s – van Ton den Haan en Jan Roovers – wordt de beschrijving van de gebeurtenis aangepast.

Overigens kan iedereen op de Beeldbank reageren op een afbeelding. Het archief verwerkt de binnengekomen reacties bijna dagelijks.