Categorieën

Service

Beetje van Dickens en beetje van het Jeugdtheaterhuis

Beetje van Dickens en beetje van het Jeugdtheaterhuis
Uit

Beetje van Dickens en beetje van het Jeugdtheaterhuis

  • Advertentie
  • 07-01-2023
  • Uit
Beetje van Dickens en beetje van het Jeugdtheaterhuis

SCHIEDAM - Op vrijdag 13 januari geniet je in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen van een voorstelling door de getalenteerde jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis. In Een Wintervertelling gaan zij aan de haal met Charles Dickens’ wereldberoemde A Christmas Carol uit 1843 en maken zij deze klassieker helemaal van nu. Kaarten voor de familievoorstelling (7+) zijn verkrijgbaar via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/jeugdtheaterhuis.

De twaalf jonge spelers stellen in Een Wintervertelling kritische vragen bij het eeuwenoude verhaal van Dickens, want hoe kan het nou dat Scrooge eerst zo’n egoïstische, hebzuchtige vrek is en daarna al zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? Ook kijken ze kritisch naar zichzelf, waardoor zijn de spelers geworden wie ze nu zijn? Een van de spelers zegt hierover: “Iedereen heeft een eigen verhaal, goed of slecht, en ik vind dat die verhalen gehoord moeten worden. Misschien herken jij je erin… en dat laat zien dat niemand alleen is!”

Tijdens Een Wintervertelling laten de jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis zien wat ze in huis hebben; van dans tot theater en live rocken in een bandje. Na afloop van de voorstelling is er in de Foyer van de Stadsgehoorzaal een sing-along waarbij iedereen die zin heeft, mee kan zingen met de fijnste muziek voor in de wintermaanden.

Jeugdtheaterhuis met Een Wintervertelling! (7+)
Vrijdag 13 januari – 19.30 uur
Kaarten zijn te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/jeugdtheaterhuis.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →